Lavaaa gezien!! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu Lavaaa gezien!! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu

Lavaaa gezien!!

Blijf op de hoogte en volg Rosa

18 Juli 2007 | Guatemala, Antigua

Holaaaaa!!!! ik heb en vulkaan beklommen! vet vet vet! naja het beklimmen was niet zo vet, maar het lava zien was echt heel apart! 6 uur sochtends werden we opgehaald met een auto, zo vroeg pff maar het was het echt zo zeker waard. We stonden in de wolken, tussen allemaal stenen, gehard lava, en keken in de hitte van de lava, naar de lava!!! mooi mooi mooi. Het was echt raar want je kunt niets meer beneden zien, want je staat in de wolken, het lijkt net alsof je nog alleen op de werled bent met die paar mensen om je heen, want je bent echt hoog hoog hoog! dat heb ik vorige week gedaan, een ochtendje vrij genomen van mn spaanse les, en smiddags ben ik met een groep meegegaan een berg op waarvandaan je antigua kunt overzien. Vergeleken met de vulkaan stelde die toch niets meer voor! Wel een mooi uitzicht evengoed. Ik kwam een stel uit nederland tegen die al twee jaar aan het zeilen waren, zij hadden echt al veel gezien en meegemaakt op reis ik ben nog even wat met ze gaan drinken. dat gaat hier allemaakl zo relaxt. Ik ben hier alleen, maar zo voelt het helemaal niet, je hebt echt zo allemaal vrienden, en gaat snel samen even iets doen. Erg leuk! Afgelopen weekend ben ik met een jongen die ik hier uit Antigua ken naar een plaatsje je hier 8 uur! rijden vandaan. Vrijdagmiddag kregen we het idee om te gaan, hij is kaartjes gaan halen voor de bus, en half 7 savonds zaten we in de bus. Het was een nachtbus dus je kon er in slapen. 8 uur in een bus zitten leek me een ramp maar het viel nog best mee alhoewel ik niet kon slapen. Om half 5 snachts moesten we de bus opeens uit, iedreeen naar buiten, dan voel; je je echt een gare als je opeens buiten staat tussen motten van minstens 10 centimeter groot die rond je heen vliegen, er stonden nog een aantal mannen met geweren, dus ik vond t dan ook niet zo erg om weer de bus in te mogen na 10 minuten zinloos buiten te hebbn gestaan. Om 6 uur sochtends kwamen we aan in Flores. Hotel aan het water geboekt, echt een superuitzicht hadden we, en meteen een busje genomen naar THE JUNGLE!!!! We gingen gewoon naar de jungle, hoe vet! ik had dat plan uit mn hoofd gezet omdat het zo ver was, maar het is toch gebeurd! Toen ik met iemand aan het praten was over mallaria ofzoiets, dacht ik oeps! ik ga naar een regenwoud en ik slik geen pillen tegen mallaria. Ik had niet verwacht dat ik tijdens mijn reis nog een jungle zou bezoeken, dus ik had er geen seconde meer aan gedacjht. Ik heb me ingesmeerd met DEET en hoop dat dat een beetje geholpen heeft?! Maargoed.. in het regenwoud...Het regende daar zelfs ook nog een beetje, voor het eerst in mn leven was ik blij met regen, dus het was allemaal net echt! In de jungle stond behalve heel veel groen, grote maya tempels, voor mij zag het eruit als afgebrokkelde stukken muur, maar mn reismaat vond het allemaal erg fascinerend geloof ik. Het spannendste van al die tempels vond ik, de wetenschap dat er ooit twee mensen van een van de tempels zijn gevallen, en op slag dood waren. Dat maakte de tempels beklimmen extra exciting!! Ik vond de aapjes veel leuker!!!!Die zijn echt zo vet. die zagen we af en toe lekker aan t zwieren tussen de bomen. We hebben op een tempel gestaan die super super hoog was, je had daar uitzicht over de hele jungle je zag daar niets anders dan groen. Heel erg mooi, wel een beetje scary want je had echt een meter ofzo waar je kon staan, geen hekje of wat dan ook. We zijn tenslotte niet in Nederland. Smiddgas rond twee uur hadden we wel weer genoeg bomen gezien en zijn we even wat gaan eten bij een restaurantje daar, ik kwam daar een braziliaan tegen die ik vanuit Antigua ken, hij was daar samen met een spanjaard die hij weer had leren kennen op zijn reis hiernaartoe. Zij waren uitgedroogd en waren aan het bijkomen van de tocht, ik snapte niet echt waar ze t over hadden want volgens mij hadden ze precies hetzelfde gedaan als ons maar goed. We hebben even wat met hen gedronken en we zijn na een uurtje ofzo weer teruggegaan met het busje naar ons hotel in Flores. Het hotel was uiteraard niet te vinden in dat doolhof maar ik had drie mannen bij me dus ik had er vetrouwen in dat hun de weg wel even zouden uitzoeken naar het hotel. Ik ben eerst op het balkon in een stoel geploft en heb van mn siesta genoten!! ff lekker gedoucht, of naja dat was de bedoeling, er liepen beestjes in de badkamer. savonds zijn we met de braziliaan en de spanjaard uit eten geweest. Die braziliaan was echt erg grappig. En de spanjaard als hij in zn moedertaal praatte werd ik echt stinkend jhaloers op hem, dat spaans klonk echt mooi. Na het eten zijn we daar nog even gaan stappen, maar niet zo lang was ik was toch nog best moe. De volgende dag hebben we daar een beetje nutteloos dingen gedaan en smiddags voetbal gekeken in een cafetje brazilie tegen argentinie was de wedstrijd. Ik vond t niet erg boeiend, een meisje tegenover me gelukkig ook niet dus ik heb met haar even zitten prten. Heb ik mn tijd toch nog een goed kunnen uitzitten daar. haha Om half 9 kwamen we erachter dat onze bus vanuit een ander dorpje vetrok in plaats vanuit flores dus hebben we snel een taxi genomen. Op het busstation kwam ik een meisje vn mn school tegen, met haar en een andre mesije ga ik aankomend weekend naar een vette waterval. De jongen waar ik mee reisde was kwam erachter dat hij zijn jas was vergeten in de taxi, oeps! de weg terug nar huis zondagnacht was een completen ramp voor me want ik kon niet slapen maar ik moest wel slapen want ik had de volgende dag gewoon weer spaanse les, en ik moet normaal gesproken al moeite te doen niet teveel te gapen maar dat ou er na twee nachten niet slapen niet veel beter op worden. In Guatemala city moest we overstappen in een ander busje, dan weet je van te voren al dat t niet goed gaat want er zijn altijd wat prbleempjes met de bus. normaal gesproken vind ik t niet zo erg, maar in Guatemala city vind ik dat toch wat anders. Daar is het echt scary. Er staan overal mensen met wapens en toen we later in ons busje zaten waren we omringd door soldaten omdat wij een toeristen zijn en er worden heel veel toeristenbusjes beroofd. Maar we zijn weer heel aangekomen, thuis kon ik mteen doorlopen naar de douche en even ontbijten en door naar school. Zooooooooo daar had ik het echt zwaaaaar! Ik kon mn ogen echt niet open houden, zo erg. Savonds was ik blij dat ik mn bedje in kon. De situatie thuis is een beetje veranderd, sabrina,mn vorige huisgenootje is weg, erg jammer, maar er is nu een ander meisje bijgekomen, een duits meisje, Ze is superaardig, en ze blijft de komende 7 weken, dus komt goed! ik heb wat fotootjes hieronder geplaatst ook nog van andere dagen!! Ciaoooo!!

• 18 Juli 2007 - 12:48

Cindy Mortel:

Hey Rosa

Ik vind het echt zo leuk om de foto's de bekijken en je verhalen te lezen.. Probeerde vorige keer al een berichtje achter te laten maar ging niet helemaal goed geloof ik. Je bent er maar 2 maanden las ik... gaat volgens mij super snel als je er eenmaal bent.

XX Cindy

• 18 Juli 2007 - 15:54

Roderik & Paula:

Hey!!!
    ontdekkings reiziger!:-)
    Jij houd echt van uitdagingen leuk om dat allemaal terug te lezen! OOk leuke foto's kun je er ook een beetje een echt beeld bij scheppen!!
    (en nog een vraagje, ben je met die jongen geweest?? ik ben niet nieuwschierig maar uhh je weet wel. Ik wil natuurlijk wel alllles weten ;-))

ik hoor het wel van je!!!

groejes

• 19 Juli 2007 - 08:45

Silvia:

Hai Rosa,
    vet leuk wat je allemaal meemaak!Zo zie je nog eens wat!Het zijn erg moooie foto's. Vooral de foto met de lava erop!Van mij mogen er nog meer foto's op haha. Je hebt het wel druk zo te lezen.Gaat het spaans al wat beter?Ik heb vandaag een dagje vrij. En het is vandaag heel mooi weer!Hoe is het mogelijk?!Dus ik ga zo ff zonnen. Vavnavond komt Laura terug van vakantie Barcelona.Nou, ik zie wel weer wanneer je weer wat neergezet hebt.Veel plezier bij de watervallen. x sil

• 19 Juli 2007 - 19:41

Volkert:

Lieve Rosa,
    Via jouw vader ( een uur aan de lijn!) heb ik het adres van jouw site achterhaald.
    Ik vind je verhaal werkelijk spannend.
    Misschien is Guatemala ook wel wat voor ons. Midden en Zuid Amerika staat nog op ons verlanglijstje.
    Wij hebben zojuist de hele spaanse familie op bezoek gehad. Eind volgende week komen Olivier (9) en Willemijn (7)weer een paar weken logeren. Onderling praten ze alleen maar spaans! Zijn al vier jaar op de British School of Barcelona. Ik ben echt jaloers op ze.
    Wat jouw spaans betreft, je dacht toch niet na een paar dagen spaans te beheersen?
    Gewoon volhouden jonge dame!
    Groetjes van Gitta. Denk goed om jezelf.
    Tot zoens.
    Volkert

• 19 Juli 2007 - 21:34

Wim Keppel:

wat een avontuur zeg ,allemaal erg spannend en mooi ,ik vind het erg leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt, het gaat hier zijn gangetje in de winkel. we missen je wel hoor. maar dit avontuur moet je meegemaakt hebben denk ik ,groetjes van wim ,ariadne en randy.

• 19 Juli 2007 - 21:54

Irma:

Oehh... dat bonen prutje is niet echt vreetbui opwekkend he Helga.

• 19 Juli 2007 - 21:55

Irma:

Hel, je had me beloofd te vertellen of die quatamaltheken er lekker uit zien....
    En....?

• 21 Juli 2007 - 08:39

El:

Hee!
    Super hoor wat je daar allemaal ziet! Leuk dat wij een beetje kunnen meekijken door de foto's! Als ik die bonen zie dan heb ik spontaan geen honger meer! Maar dat lava en het uitzicht is wel gaaf om te zien!
    Hier in Nederland gebeurt niks spannends hoor.. Af en toe is het wel mooi weer, maar natuurlijk niet altijd. Dit weekend heb ik twee verjaardagen, onder andere die van je broer!
    Veel plezier bij de waterval! XxxxX El

• 21 Juli 2007 - 11:25

Me Llamo Sharon:

..............sábado - julio

Hola!!
    Cómo estás?? ;)

Hace mal tiempo..Llueve..Hace sol..Llueve..Hace viento.. :S

Whoooww, ik krijg nu toch wel een beetje spijt dat ik niet met je mee ben gegaan hoor!! Het ziet echt geweldig uit zeg!! :D
    En nu nog de waterval!! Leuk man!! Daar ga je helemaal tot rust komen :D
    En dan? In de 2e maand daaro ging je te werk toch??
    Nou heeell veel plezier en succes!!
    Ik ga vanavond weer stappen in Purmerend.. :)
    Eey trouwens.. ik dacht een paar dagen geleden van: ik bel Rosa effe.. Maar je telefoon staat uit..? Heb je een ander nummer offeuh? Nouja, zo ken het natuurlijk ook.. :)

Tengo que ir ahora.
    Adiós
    Un Beso Sharon

• 21 Juli 2007 - 11:35

Olga:

Heyyyyyy! How are you? I hope, very very good! Ja, I saw your fotos, mmmmm, your food is teryble! But, nutures perfect~! I wish you good time, good learn!!!!!!! So long!

• 21 Juli 2007 - 12:15

Irma:

roos, derde zaterdag vd maand. er mag gedanst worden..

• 21 Juli 2007 - 13:05

Roel:

hoi bloemen meisje. ik hoop dat je weet wie ik ben. ik ben t... roel, met oranje jas. ik hoorde van je site. ik vind je leuk. groetjes en als je terug bent kunnen we misschien afspreken. liefs roel.

• 23 Juli 2007 - 09:36

Laura:

Haha! Ben zeer benieuwd wie Roel is... leuke thuiskomer straks i.i.g. Ik ben zoals je weet ook weer in het land. Ik heb het erg leuk gehad. Wel leuk dat ik naar een spaanstaligland was, moest daarom ook vaak aan je denken. Weer veel leuke dingen gedaan zo te lezen en vette foto's! Ben je afgevallen, of lijkt dat maar zo? xxxxxxxxxxxxxx Laura
Rosa

Bariloche!