Buenos, Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu Buenos, Buenos Aires! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu

Buenos, Buenos Aires!

Blijf op de hoogte en volg Rosa

27 Augustus 2010 | Argentinië, Buenos Aires

Zo hier dan eerst maar eens een teken van leven vanuit Buenos Aires! Vrijdag ben ik aangekomen, de reis was echt enooorm lang! Volgens mij was het langer dan 24 uur, wel gezellig met Jamai in het vliegtuig! Echt heeel veel gewacht die dag. In Washington moets ik 10 uur wachten, ik was in de veronderstelling dat mijn volgende vlucht om 19:00 uur zou gaan, dus op zich schoot de tijd wel aardig op, ik dacht dit gaat best goed zo. Totdat ik langs een bord liep waar de vluchttijden op vermeld stonden en zag ik dat m’n vlucht om 22:00 uur zou gaan. Shit! Ik moest zeven uur wachten in plaats van om zeven uur vliegen, ff een foutje in mn berekening. Nog een telefoon gevonden op die luchthaven, mét oplader eraan vast, dus opzich een ideale combinatie om over te nemen :-P maar toch maar even naar de klantenservice gebracht. Ik vond dat die telefoon er wel erg verdacht bij lag, maar ik heb hem opgepakt, ik had echt het gevoel alsof ik met één of andere bom in mn hand liep. Maar goed zo gingen die uren op de luchthaven ook wel weer voorbij, dan nog vijf uurtjes vliegen naar Buenos Aires, tenminste dacht ik, maar dat bleken er 10 te zijn, dus ik had het ff niet meer op dat vliegveld. Maargoed alles en wel overleefd want ik ben uiteindelijk gewoon in Buenos Aires geland! Daar kon ik al snel mn transfer naar de residentie regelen, dus dat ging allemaal perfect. Ik was zo gaar van de reis dat ik alleen nog maar een bed wilde zien maar toen ik met de bus naar de plaats van bestemming werd gereden, dacht ik al helemaal niet meer aan een bed. Ik zag al zoveel vanuit de bus, ik wilde meer zien. Dus mijn spullen in de kamer neergelegd, goede residentie trouwens, kamer is schoon, best groot, vooral dat het schoon is verbaasd me echt. Er wordt twee keer in de week schoongemaakt en bedden worden verschoond, ik zeg; ideaal. :) Er zijn veel Argentijnse jongeren in deze residentie. Ik zelf heb een Nederlands kamergenootje.

Maar goed ik de vrijdag van aankomst de stad in met mn gids uiteraard anders verdwaal ik echt enorm, ik heb de buurt een beetje verkend en ontdekt dat de stad enorm groot, dat staat ook wel overal maar toch als je er dan bent... De stad is zo anders dan andere Zuid-Amerikaanse steden, tenminste van wat ik gezien heb dan. Ik vind heeel prettig dat er niet zoveel armoede te zien is. Mensen dragen gewoon normale kleding, er zijn niet al teveel zwervers te zien, ik zie wel steeds meer kinderen die bedelen. En net toen ik heel erg blij aan het zijn was hoe relaxt je hier over straat kunt lopen zonder bang te zijn dat iemand je wilt beroven of iets in die richting, werd ik door één of ander vaag figuur bij m’n arm gegrepen en kraamde ie veel onzin uit. Ik kon het niet verstaan, toen ik erg duidelijk zei LAAT ME MET RUST! Want dat kan ik al in het spaans :-P Toen liet ie me los, een wat mindere ervaring maarja. Verder vind ik de stad echt schoon voor een stad waar 14.000.000 mensen wonen, er zijn veel terrasjes op de stoepen wat de stad wel een knusse uitstraling geeft. Er staan bomen, die overigens allemaal kaal zijn dat vond ik een raar gezicht de eerste dagen dat ik hier was omdat de temperatuur niet heel laag is maar het is natuurlijk wel winter hier. Het schijnt dat het vorige week nog erg koud was, vanaf vrijdag sinds ik er ben is de lucht blauw en veel zon, heeeerlijk! Graadje of 17-18 echt de perfecte omstandigheden om in een stad te bivakkeren. Ik liep gister echt te genieten op straat.

Vrijdagavond zijn we ff naar het café gegaan maar opzich was ik toen best wel gaar van al dat niet-slapen dus niet laat gemaakt. Zaterdag ben ik naar een ecologisch park toegegaan, dat ligt aan de rand van de stad bij de zee. Wel raar om uit zo’n drukke stad zo een enorm park in te lopen. De zee ziet er trouwens niet uit, het is geloof ik ook niet echt de bedoeling dat je daar gaat zwemmen ofzo omdat het vrij vies water schijnt te zijn. Buenos Aires heeft een mooie haven, Puerto Madero, waar ook veel restaurantje zitten, daarachter ligt het ecologische park. Ik wilde veel van de stad zien, dus heb niet de metro genomen maar ging lopend. De stad is opgedeeld in blokken met straten die parallel lopen aan elkaar, op zich wel een voudig om dan je weg te vinden. Ik wist niet helemaal welke kant ik op moest dus ik vroeg aan iemand de weg die me toen wel wat raar aan keek toen ik zei dat ik daarheen wilde lopen, dat is echt ver hoor lopend hier vandaan! Ik woon zelf op nummer 3300 en de haven ligt zeg maar bij nummer 0, dus ja dat is best veel blokken lopen. Maar dan zie je tenminste wel iets! De stad doet een beetje aan een Europese stad denken, wat overal ook staat beschreven, het doet denken aan Barcelona vind ik, alleen dan is het echt groot, heel groot. :) Er is hier veel ‘import’ in Buenos Aires, ik kwam die dag een Argentijnse man tegen die Nieuwenhuizen heette van zn achternaam maar voor de rest geen woord nederlands sprak.

Ik woon in het deel Palermo, daar zijn de leukste restaurantjes, cafés en uitgaansgelegenheden en de meeste jongeren te vinden in de stad, dus dat is wel tof. :-D Maandag ben ik met een Amerikaans meisje van de school een andere deel van de stad gaan bekijken, onder andere Plaza de Mayo waar veel bekende gebouwen enzo staan. Ook wordt daar door de ‘dwaze moeders’ gestreden. Ik ging onderweg nog ff pinnen, moet ook af en toe gebeuren! godzijdank stonden we nog ff te praten daar in die hal waar de pinautomaten stonden nadat ik had gepind, want opeens kwam er veel geluid vanaf het apparaat af waar ik gepind had; pinpas vergeten eruit te halen. :-S Shit happends. Je krijgt hier eerst je geld en daarna pas je pinpas terug. Het is handiger als dat andersom gebeurt net zoals in Nederland, maar het was wel een goede leer. Want een nieuwe pinpas aanvragen vanuit Buenos Aires zal wel niet erg gemakkelijk gaan. Maar goed aan het einde van de dag was ik echt kapot, ik loop mn benen onder mn lijf vandaan hier. Haha

Zondag ben ik naar een voetbalwedstrijd geweest, wat een ervaring zeg! Wow! Voornamelijk die supporters dan, die gaven zo ongeveer bijna hun leven om in ieder geval een enorm doek te kunnen vasthouden om te laten zien voor welke partij ze waren. Ze hingen over de railingen omdat het waarschijnlijk niet allemaal op de tribune pastte, en dat was toch echt best hoog, maar niemand is gevallen. :-P Sommige mensen hebben de hele wedstrijd niet gezien omdat ze achterstevoren stonden om een spandoek vast te houden, echt diehards. :) Er werd uiteraard volop gezongen, het hele voetbalstadion zat afgeladen vol, maar het was dan ook een wedstrijd à la Feyenoord – Ajax. Na 10 minuten werd het eerste doelpunt gemaakt en wil je helemaal niet weten wat er gebeurde haha. Complete explosie, sta je opeens met een vreemde Argentijn in je handen want iedereen omhelsde elkaar heel enthousiast. Toen de wedstrijd af was moesten we best lang wachten voordat we het stadion uit mochten, iedereen zat dus een beetje voor zich uit te kijken. Er reed op dat moment een heftruck zeg maar langs het veld voor de tribunes langs. Omdat er voor de rest niks te zien was, keek iedereen naar die Heftruck die zn ding deed, begon opeens iedereen super hard te applaudiseren en fluiten enzo haha en dat was allemaal voor die meneer op de heftruck, gewoon voor de gein. Die man had waarschijnlijk de dag van zn leven, ik bedoel wie wordt er nou zo aangemoedigd rijdende op een heftruck!? Die avond in China town ff gegeten, want dat hebben ze ook hier in B.A.!

Ojee, toch best weer een lang verhaal maar nog even; Spaanse les: PFFFFFFFFFFFFFFFFF! Haha Echt ze hadden me op een niveau geplaatst; te hoog. Ik heb een test gemaakt in Nederland zodat ze me op het juiste niveau konden plaatsen, die test had ik iets te goed gemaakt want mijn groepsgenoten waren echt een paar stappen te ver, die spraken al gewoon spaans. Op de school zijn op het moment niet veel studenten, twee weken terug nog wel omdat er rond die tijd nog veel Amerikanen waren die vakantie hadden, maar die zijn nu weg. Er zijn zeg maar twee klassen en een klas bestaat uit drie studenten. Ik krijg daarom nu privéles omdat er op mijn niveau niet nog een andere student is, wel intensief maar ik denk dat ik er wel het meeste van leer. De lessen gaan nu al veel beter en ik heb eindelijk mn spaanse kennis weer ergens vandaan terug gevonden. Oké nou beetje lang verhaal geworden, maarja ik doe ook veel indrukken op hier in deze nieuwe omgeving! Morgenavond gaan we een soort van kroegentocht houden door een deel van Buenos Aires, aangezien het hier één van de beste steden van de wereld schijnt te zijn om uit te gaan heb ik er alle vertrouwen in dat het een gezellig avondje gaat worden. In mn volgende estoria meer!

Hasta luego!

• 26 Augustus 2010 - 23:43

Saskia:

Mooi verhaal, klinkt supergoed Buenos Aires, wil je daar niet blijven? :p
    Naar welke wedstrijd was je? River Plate? Vet grappig dat ze los gingen voor die heftruckchauffeur, dat zie ik ons in de Arena nog niet doen :D

• 27 Augustus 2010 - 08:04

Sillie:

Wat een leuke verhaal zeg! Volgens mij vermaak je je daar wel. En de temperatuur lijkt me idd ook lekker. Precies goed om veel te ondernemen. Ook beter dat dat je verblijf schoon is. Dat is toch best belangrijk haha. Nou, ik zie je volgende berichtje wel weer en veel plezier!!

• 27 Augustus 2010 - 08:38

Annemarijn:

Hee Rosa!

Fijn dat je goed bent aangekomen daar! Volgens mij heb je het ontzettend naar je zin daar;). Leuk! Veel plezier en ben benieuwd naar je volgende verhaal.

X

• 27 Augustus 2010 - 10:46

Thomas En Meltje:

Hoi Rosa!

Zo leuk om te lezen jouw verhalen! Zoals jij het opschrijft, krijgen wij een gevoel dat we er een beetje bij zijn. Grappig is dat, het verveelt totaal niet.

Dus ga door met die lange, leuke verhalen.

Heerlijk om te lezen dat jij het naar je zin hebt! Geniet ervan!

Thomas en Meltje

• 27 Augustus 2010 - 18:00

Laura:

Hey Rosa,

Echt super iets van je te horen en wat klinkt het leuk allemaal weer! Wel lachen van die voetbalwedstrijd haha.
    Heeeeel veel plezier he! Kijk al uit naar je nieuwe verhaal!
    xxx

• 27 Augustus 2010 - 20:36

Trudy:

Ha die Roos, wat weer een gezellig verhaal, in die korte tijd heb je al veel beleefd. We hebben ook met Raymond en Bernadette "geskypt", en zij kijken al uit naar jouw komst, maar geniet eerst maar van BA.

• 28 Augustus 2010 - 20:22

Geert, Jeroen, Susan:

hey rosa!wat is dit dan nu ik meld mij aan dat ik 'n mail krijg als jij een bericht plaatst. Krijg ik geen mail. Maar voortaan gaan we gewoon regelmatig checken :-)maar we zitten nu in de kroeg een biertje te drinken, het komt met bakken uit de lucht. Gelukkig wonen wij nog gunstig want in twente hebben ze de zandzakken al klaar staan en worden de koeien al vervoerd naar hoger gelegen gebieden. Maar wat 'n unieke foto, ik herkende de paarse kleur direct. Haha maar we missen hier wel 'n vierde persoon aan tafel, veel plezier daar nog morgen gaan we je uitgebreide verhaal lezen! Groetjes

• 29 Augustus 2010 - 08:19

Ellis:

Hee Rosa!

Super leuk om zo'n verhaal van jou te lezen! Gelukkig vermaak je je goed!

Wat een reis zeg. En dan die foutjes in je berekening, dat valt tegen! ;)

Heel veel plezier verder! Ik ben alweer benieuwd naar je volgende verhaal. XxX

• 02 September 2010 - 16:14

Rene:

Hey!

Dus jouw hele trip overleefd....;-) Leuk te lezen hoe het is!

Veel plezier en je mist in Nederland nog niet heel veel....;-)

Adios!

• 02 September 2010 - 16:14

Rene:

Hey!

Dus jouw hele trip overleefd....;-) Leuk te lezen hoe het is!

Veel plezier en je mist in Nederland nog niet heel veel....;-)

Adios!

• 06 September 2010 - 07:19

Irma:

Ik zit hier gewoon groen van jaloersie te zijn bij t lezen van je verhaal he..... Jezus, als ik mijn leven over zou mogen doen zou t er ietsie meer uit zien als t jouwe... Ik vind t zo ongelooflijk stoer dit! Je hebt toch wel ff contact gelegt met onze bebrilde bekende Nederlander Jamai he... Jorg werd wild bij t zien van je foto's in t stadion... Sterker nog... HIJ WIL NAAR JE TOE, ahahahaha... Zorg nou maar dat je t daar gruwlijk naar je zin hebt zodat we je vh voorjaar kunnen opzoekn.. Hoewel de tickets ook niet voor niets zijn, hahaha.. Ik volg je op de voet, dus kom maar op met je lange verhalen! xxxx je lotgenoot :-)
Rosa

Bariloche!