Vervolg bericht 1!! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu Vervolg bericht 1!! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Rosa Molenaar - WaarBenJij.nu

Vervolg bericht 1!!

Blijf op de hoogte en volg Rosa

03 Juli 2007 | Guatemala, Antigua

Het volgende internetcafe was gister werkelijk onvindbaar. Op de heenweg werd ik ermee doodgegooid, de terugweg liep ik precies dezelfde weg terug en waren ze allemaal weg. Dat lag waarchijnlijk meer aan mezelf, want ik denk dat ik niet helemaal dezelfde weg ben teruggelopen. Het lijkt hier allemaal zo erg op elkaar. Ow mn beeld viel even weg, de stroom gaat hier regelmatig even uit en dan weer aan. We zaten net te eten en viel het licht uit, niemand keek daar raar van op en na 10 minuten ging het licht gewoon weer vanzelf aan. Maar goed.. Antigua is opgebouwd in allemaal vierkantjes, de straten lopen parallel aan elkaar. Op de plattegrond leek het net een makkie, maarja ik ben dus gister ondanks de makkelijke plattegrond wel verdwaald natuurlijk. Dat was te verwachten, ik heb gewoon niet zon erg goed richtingsgevoel.-S Ik zonder enig woord spaans gevraagd hoe de weg naar huis is aan een paar Guatamaaltheekse mensen. Ik ben uiteindelijk gewoon weer thuis gekomen. Wel iets later dan gepland maar ik hoef me toch nergens voor te haasten. De stad hier is trouwens vergeven van de autouitlaatgassen, echt niet normaal. Ik zou de longinhoud van die mensen hier wel eens willen zien, volgens mij compleet zwart. Ter compensatie roken ze dan weer niet.

Mn gastgezin is heel lief! Ondanks dat ik ze niet kan verstaan (alleen de vader een beetje omdat die engels kan spreken Un poco = een beetje -P )hebben we evengoed gelachen. Ik ben Lesbia (de moeder ik vind de naam al bijna normaal)nederlandse woordjes aan het leren, de eerste was paraplu, ze noemt die paraploe. Dat klonk wel erg komisch toen ze dat zei, en dat was nog maar één woord. Kan ik dus wel nagaan hoe ´komisch´ ik wel moet klinken met mn soort van spaanse gebrabbel. Ik vind het echt moeilijk om alles te onthouden. Na drie en een half uur les ben ik helemaal op, en wil je het liefst de komende week geen spaans woord meer horen, maar thuis wil ik ook weer even wat tegen de moeder zeggen dus ben je toch weer aan het graven naar de spaanse woordjes die je hebt geleerd. Ik kan me nog echt niet voorstellen dat ik over 2 maanden me gewoon verstaanbaar kan maken in het spaans, het schijnt wel te kunnen. -S

Het gastgezin bestaat uit de moeder en de vader, een dochter van 12, een dochter van 15 en een zoontje van 2. Die laatste schijnt erg verwend te zijn. Ik had het zelf nog niet gemerkt, maar toen ik gister langs de wasbak liep was de vader daar met Cesar (het zogenaamde verwende nest -) ) tanden aan het poetsen met hem, maar het was nog niet laat dus ik vroeg of ie al naar bed ging. Maar dat was niet zo, het was Cesars favoriete bezigheid om zijn tanden te poetsen, dus dat doen ze dan een paar keer dag. Die vader moet daar zelf ook om lachen, zal hem een worst wezen. Hmmmzz ja.. Ik ben trouwens gister verhuist binnen het huis naar een andere kamer want de eerste nacht sliep ik in het bed van één van de dochters, omdat er nog een nederlands meisje woonde die de volgende dag pas weg zou gaan. Ik zit nu in de kamer van het meisje die nu weg is. De kamer is op zich wel te doen, maar ik durf niet achter of onder het bed te kijken want volgens mij wonen daar erg veel beestjes. In het gastgezin wonen behalve die beestje nog een ander meisje (nederkands uiteraard), van 29 zou ik haar echt niet geven maar ze is het echt. Ik ga met haar aankomend weekend naar een dorp hier 2,5 uur rijden vandaan, want het schijnt heel mooi te zijn daar. Zij volgt spaans op dezelfde school als mij en ze werkt op hetzelfde project als waar ik ga werken over een paar weken. Zij blijft 2 weken hier en dan gaat ze rondreizen. ze is één dag voor mij aangekomen. Bijna iedereen die hier is, volgt eerst een paar weken spaans en gaat daarna rondreizen. Ik zal dat reizen in mijn weekenden moeten doen. In het gastgezin woont ook nog een nederlandse jongen, hij is hier al 10 weken ofzoiets, hij blijft deze week nog en gaat dan ook rondreizen. Hij is ziek op dit moment, het andere meisje wat in mijn kamer heeft gezeten is ook een week ziek geweest. Het is te bidden dat ik dat niet wordt. Hij vertelde dat hij één keer in de week piano hier in een plaatselijk café´tje speelt en erbij zingt, vanavond voor het laatst, dan gaan we natuurlijk even kijken!! Ik ben gisteravond samen met Sabrina (het nederkandse meisje in het gastgezin) de stad nog even in geweest maar op Maandagavond is er niet zoveel. Vanavond is het dacht ik wel leuk want er is ook nog een salsa avond!!
Ik zag dat ik al veel geschreven had dus ik zal jullie niet langer ophouden!

Bedankt voor de berichtjes trouwens!! vind ik erg leuk! Jullie liggen waarschijnlijk lekker in je bedje, want het is bij mij nu half4 smiddags, in Nederland half 12 snachts ofzo.

• 04 Juli 2007 - 09:16

El:

Daar ben ik weer! Weer als eerste :P
    Ik zie helemaal voor me hoe jij daar de weg staat te vragen in een taal die voor niemand te verstaan is! Hahaha! Gelukkig ben je evengoed thuisgekomen.
    Wel stoer hoor als je je straks wel verstaanbaar kan maken in het Spaans.. Maar gelukkig kun je daar ook nog gewoon Nederlands spreken met dat meisje en die jongen! (anders verleer je dat straks nog! ;) )
    Nou meid, voorzichtig he! En ik kijk weer uit naar het volgende verhaal! XxxX

• 04 Juli 2007 - 09:49

Silvia:

Ja klopt El, weer als eerste en ik weer tweede! Je hebt het daar dus al wel naar je zin?! Moet je nog erg wennen? Dus vnvd lekker salsa dansen? Heb je genoeg vrije tijd? Leuk dat er ook nog andere Nederlanders zijn!Ga je ook nog foto's op deze site zetten? Lijkt me leuk! Nou, veel plezier vnvd. x Sil

• 04 Juli 2007 - 13:23

Mark:

Heey Rosa! Zo te horen alles dik voor mekaar daar :) Doe je goed! Un Poco mooi weer daar? Ik verwacht natuurlijk wel dat je straks bruin terug komt en vloeiend Spaans kan he ;) !! Nou veel plezier daar en maak er wat moois van! xx - Mark

p.s. Best wel stoer dat je daar zo heen gaat. En groetjes aan Lesbia!!

• 04 Juli 2007 - 13:37

Laura:

Mijn plaatsje is zo te zien al ingenomen, dan vandaag maar als 4e. Leuk hoor allemaal. Vind je het jammer dat er zo veel Nederlanders zijn of juist niet? Hoe zijn de mensen daar? Succes met de Salsa he! Kan je het mooi voor doen... Jij hebt al een cursus gehad tenslotte, remember!!!

xxx Laura - 2 verstandskiezen en 6 likdoorns

• 09 Juli 2007 - 12:18

Anja:

Hoi Rosa,
    het gaat goed zo te lezen!!
    Ik hoop dat je echt een leuke tijd hebt, maar dat gaat geloof ik zeker lukken. wel fijn voor je dat er ook een paar nederlandse mensen in dat huis zijn. Dan voel je je niet helemaal verloren tussen alle spaanse mensen!
    veel plezier en succes met je spaans!

Groetjes Anja

• 09 Juli 2007 - 13:32

Thomas En Mel:

Hoi Rosa,

gister hebben we je website doorgekregen van je ouders + een mailtje die je gestuurd had naar je vader.

Echt super leuk om te lezen hoe het daar gaat. Als we het lezen zit je gelijk te bedenken en in te beelden hoe jij het allemaal meemaakt daar. Volgens mij wordt dit echt een super leuke belevenis, die je bijblijft voor de rest van je leven.

We zijn ook benieuwd naar alle andere verhalen die je de aankomende weken zal neerzetten (komen er ook nog foto's??)

Vrijdag en Zaterdag krijgen we Frederick en Laurens te eten. Dat hadden je ouders gevraagd. Nu kunnen ze met een gerust hart weg van huis en genieten van het weekendje weg.

Nou Rosa,

we spreken je snel weer!!

Groetjes en liefs,

Thomas en Mel

• 09 Juli 2007 - 18:07

Irma:

Heee Hel!!

Com estas??
    Jeetje wat een verhalen. Ik ben blij dat je nog leeft. Moet wel steeds aan je denken hoor. Ik hoop echt dat je t naar je zin hebt. Ik mis je gezelligheid op t werk. Enne... vergeet niet als t de 3de zaterdag vd maand is..... ER MAG GEDANST WORDEN..
    Doe voorzichtig.. En vooral veel plezier.

Dikke kus, Irma

• 10 Juli 2007 - 18:27

Sandra:

Hey meis, zit jij nou zomaar in verweggistan!?Dat wist ik helemaal niet! We zouden toch nog wat afspreken met zn allen als ik weer thuis zou komen, ben jij em ondertussen weer gepeert :P Wanneer kom je weer terug?

Heel veel plezier meis en geniet ervan want het is voorbij voor je het weet!
    Kus San

• 11 Juli 2007 - 13:00

Trudy:

wat leuk Roos om te lezen wat je daar allemaal meemaakt.Alle dagen zullen niet allemaal even leuk zijn, maar ze zijn wezenlijk anders dan in nedereland. Een prachtige ervaring. Wij kijken uit naar ons week-endje weg. De mannen mogen bij MEL en Thomas te gast, dat is wel prettig.
    Hou je goed!

• 13 Juli 2007 - 09:24

Roderik & Paula:

Jij vermaak je wel he!! Blij om te horen!! Leuke verhalen en lekker lache met je gast gezin! Dat ze nog zoveel mensen bij hun gezin nemen want nu zitten jullie er met z'n 3en?? En nog een dag met z'n 4e! Best pittig volgens mij! Wel gezellie denk ik!
    En verdwalen tijdens een wandeling, komt mij ook erg bekend voor ben ik ook wel goed in ha ha. Maar gelukkig kon je toch terug komen!! Ja dat verdwalen kan pittig irritand zijn maar zo zie je wel wat van je omgeving ;-p
    Veel plezier in dat dorpje hoop dat het erg leuk zal zijn en lekker te salsaen!!!

groetjes en have fun!!!!!!!!
Rosa

Bariloche!