Lekker bootje hoor!!!
Blijf op de hoogte en volg Rosa
02 Augustus 2007 | Guatemala, Antigua
Hola! Ik heb mn vorige bericht verwijderd want ik kan op de een of andere manier alleen maar berichten wijzigen in plaats van een nieuwe toevoegen. Hm.. maarja, ook goed. Ik zal even proberen de belevenissen van afgelopen weekend boven te halen! Dr is natuurlijk weer van alles gebeurd, daar voel ik nu de consequenties van. Ik ben met Deniz, is mn huisgenoot en een ander meisje met ditmaal als eindbestemming de Rio Dolce. Ik had daar al erg veel mooieplaatjes van gezien dus dat zag ik helemaal zitten. We zijn er direct na onze les op school heen gereisd, en vraag niet HOE! Wauuw. Dit was echt de ergste busreis ever. Ten eerste was de bus onwijs smerig, oud er hingen nog wel gordijntjes maar die onder het stof zaten, ter nauwernood moesten de raampjes natuurlijk wel open vn mij want anders was ik zeker gestikt, met als gevolg dat al het stof in mn gezicht en haar waaide van die gordijntjes af. Dat was het ergste nog niet,maar de bus stopte overal waar maar mensen langs de weg stonden, dus in plaats van dat de reis 5 uur duurde, wat al erg genoeg zou zijn, werd dat 8 uur. En dn ook de mensen die instapten, of naja niet zozeer de mensen maar voornamelijk wat die mensen met zich meebrachten. Na leek de bus verabderd om een complete dierentuin. En die mensen die dat ongedierte meehadden gingen natuurlijk gezellig in onze buurt zitten. De dierentuin was compleet toen er een vrouw met een doos kippen en kalkoenen binnenkwam. We waren dus omringd met kippen, kalkoenen, katten, honden en vast en ongetwijfeld heel veel vlooien. De stank die naar boven kwam van die kippen als we stil stonden met de bus, en er dus geen 'frisse' lucht binnen kwam, was zeer zeker niet te harden. Een man die vlakbij ons zat, had een kat bij zich, de kat was ingepakt in een kartonnen papiertje, zodat die niet weg kon rennen, de kat moet veel pijn hebben gehad want die miauwde aan een stuk door, tot ergenis van de eigenaar. Die dus daarom om de haverklap de kat een klap op zijn kop gaf. Ik zag dat de kat al reeds bloed op zn hoofd had door het schuren van het karton over zn kopje, heel erg sneu. De kat was een tijdje stil en ik was al bang dat de man de kat had doodgemaakt. Maar nee, de kat begon weer te miauwen, maar niet voor lang, want een moment later zag ik die arme poes voorbij vliegen langs mn raampje!!! De man had de kat werkelijk waar gewoon uit het raam gegooid terwijl we aan het rijden waren op de snelweg. Naaaaa.. toen had ik t ff niet meer. Wat een idioot. En dan al die verkopers die de bus inkomen met dat smerige stinkende voedsel van ze... Ik was dus erg blij dat we arriveerden bij de rio dolce. Een meisje die in de bus zat en ook de rio dolce als eindbestemming had, had de buschauffeur gevraagd of die haar wilde afzetten bij een backpackers hotel. We zijn met haar de bus uitgestapt want we hadden allemaal absoluut geen zin meer om ook maar een seconde te moeten zoeken naar een hotel, dus we konden mooi met dat meisje meelopen. In van die backpackershotels heb je gezamenlijke kamers voor 1,20, per nacht, dan kan je je dus voorbereiden op t ergste... Dat was het ook, we zijn meteen rechtsomkeert gegaan terug naar de receptie om een kamer voor 4 te vragen met iets meer luxe. Dat zag er stukken, stukken beter uit! Nadat we die stinkbus uit waren kregen we ook onze eetlust weer een beetje terug, en zijn we bij t hotel *wat overigens echt super gelegen lag, aan t water, op de stijger wat gaan eten. Na t eten bleven we nog ff zitten en kwamen er 2 dronken jongens ons even zeggen hoe mooi we wel niet waren, dat moesten ze echt even kwijt en daarna vroegen ze of we wat wilden drinken, weljaaaa. Er lag aan de steiger een supervette mooie boot, wat een heel gek gezicht was omdat ik normaal gesproken hier alleen maar scrale dingen zie. De jongens beweerden dat het de hen boot was. Yeh right. Er lag een ander gaar bootje naast dus ik dacht dat ze misschien die bedoelden. Maar ik mocht mee kijken in de boot, de entree was wel wat apart want er lag een man lavenloos op de grond met een flesje bier in zn hand op de grond maar dat moest ik maar even voor lief nemen en overheen stappen. Het leek er verdacht veel op dat het echt hun boot was!! Die jongens waren pas 26 en hadden al zon boot??? De boot was spiksplinternieuw (schrijf je dat zoHola! Ik heb mn vorige bericht verwijderd want ik kan op de een of andere manier alleen maar berichten wijzigen in plaats van een nieuwe toevoegen. Hm.. maarja, ook goed! Ik zal even proberen de belevenissen van afgelopen weekend boven te halen! Dr is natuurlijk weer van alles gebeurd, daar voel ik nu de consequenties van. Ik ben met Deniz, is mn huisgenoot en een ander meisje met ditmaal als eindbestemming de Rio Dolce. Ik had daar al erg veel mooieplaatjes van gezien dus dat zag ik helemaal zitten. We zijn er direct na onze les op school heen gereisd, en vraag niet HOE! Wauuw. Dit was echt de ergste busreis ever. Ten eerste was de bys onwijs smerig, was oud maar er hingen nog wel gordijntjes die onder het stof zaten, ter nauwernood moesten de raampjes natuurlijk wel open vn mij want anders was ik zeker gestikt, met als gevolg dat al het stof in mn gezicht en haar waaide. Dat was het ergste nog niet,maar de bus stopte echt overal waar maar mensen langs de weg stonden, dus in plaats van dat de reis 5 uur duurde, werd dat 8 uur. Maar dn ook de mensen die instapten, of naja niet zozeer de mensen maar voornamelijk wat die mensen met zich meebrachten. Het leek na een uur in net een complete dierentuin in die bus. En die mensen die dat ongedierte meehadden gingen gezellig om ons heen zitten. De dierentuin was compleet toen er een vrouw met een doos kippen en kalkoenen binnenkwam. We waren dus omringd met kippen, kalkoenen, katten, honden en vast en ongetwijfeld heel veel vlooien. De stank die naar boven kwam van die kippen als we stil stonden met de bus, en er dus geen 'frisse' lucht binnen kwam, was zeer zeker niet te harden. pEr zat een man vlakbij ons die een kat bij zich had, de kat was ingepakt in een kartonnen papier, zodat die niet weg kon rennen, de kat moet veel pijn hebben gehad want die miauwde aan eenstuk door, tot ergenis van de eigenaar. Die dus daarom om de haverklap de kat een klap op zijn kopje gaf. Ik zag dat de kat al reeds bloed op zn hoofd had door het schuren van het karton over zn kopje, heel erg sneu. De kat was een tijdje stil en ik was al bang dat de man de kat had doodgemaakt. Maar nee, de kat begon weer te miauwen, maar niet voor lang, want een moment later zag ik die arme poes voorbij vliegen langs mn raampje!!! De meneer had de kat werkelijk waar gewoon uit het raam gegooit terwijl we aan het rijden waren op de snelweg. Naaaaa.. toen had ik t ff niet meer. Wat een idioot. En dan al die verkopers die de bus inkomen met dat smerige stinkende voedsel van ze... naaaaa. Ik was dus erg blij dat we arriveerden bij de rio dolce. Een meisje die in de bus zat en ook de rio dolce als eindbestemming had, had de buschauffeur gevraagd of die haar wilde afzetten bij een backpackers hotel. We zijn met haar de bus uitgestapt want we hadden allemaal absoluut geen zin meer om ook maar een seconde te moeten zoeken naar een hotel, dus we konden mooi met dat meisje meelopen. In van die backpackershotels heb je gezamenlijke kamers voor 1,20, per nacht, dan kan je je dus voorbereiden op t ergste... Dat was het ookwant we zijn meteen rechtsomkeert gegaan terug naar de receptie om een kamer voor 4 te vragen met iets meer luxe. Dat zag er stukke, stukke beter uit! Nadat we die stinkbus uit waren kregen we ook onze eetlust weer een beetje terug, en zijn we bij t hotel *wat overigens echt super gelegen lag, aan t water, op de stijger wat gaan eten. Na t eten bleven we nog ff zitten en kwamen er 2 dronken jongens even zeggen hoe mooi we wel niet waren. Er lag aan de steiger een supervette mooie boot, wat een heel gek gezicht was omdat ik normaal gesproken hier alleen maar scrale dingen zie, maar de jongens beweerden dat het de zijnes was. Yeh right. Er lag een ander gaar bootje naast dus ik dacht dat z misschien die bedoelden. Maar ik mocht mee kijken in de boot, de entree was wel wat apart want er lag een man lavenloos op de grond met een flesje bier in zn hand op de grond maar daar moest ik dan mar even o0verheen stappen. Het leek er verdacht veel op dat het echt hun boot was!! Die jongens waren pas 26 en hadden al zon boot??? De boot was splikslinternieuw (schrijf je dat zo?( met bedden, keuken, badkamers, en alles wat je maar kan bedenken erop. We vertelden hen dat we de volgende dag van plan waren per boot de rio dolce te gaan bekijken. Ze vroegen of we niet met hen meewilden. Ondanks dat ze niet erg nuchter overkwamen was het opzich best een aantrekkelijk idee! Nadat we 1000 keer aan ze gevraagd hadden of ze het echt meenden, spraken we af dat ze de volgende ochtend om 9 uur er zouden zijn met de boot. We moesten de andere reservering opzeggen voor de eigenlijke boot waarmee we mee zouden gaan, dus het was nog wel een beetje een risico. Maar de volgende morgen lag de boot weer keurig aan de steiger, nog op tijd ook!! Wauuuw!! Het was zoooooo relaxt daar op die boot. Ik kan me geen voorstelling maken van hoe ze die boot hebben betaald, ik wil t niet weten denk ik ook. De jongens zijn twee goede vrienden van elkaar en hebben samen een bedrijf, maar pas sinds 3 jaar dus dan zwem je normaal gesproken nog niet echt in het geld. Ze betaalden al ons eten en drinken, want ze hadden ons uitgenodigd dus we mochten niets zelf betalen. De jongens komen uit Guatemala city, en spreken dus spaans, dt kan gevaarlijk zijn omdat ze heel snel kunnen gaan praten zodat wij ze niet kunnen verstaan, maar gelukkig was het meisje die met ons mee was spaans, dus zij kon alles mooi verstaan! hehe Op het moment is er veel promotie voor de aankomende verkiezingen in September. Een van de jongens vertelde dat zijn vader een partij heeft en een goede kans maakt om te winnen. We zien op straat altijd overal flyers hangen met fotos van de personen van de partijen. De jongen legde uit op welke kleur flyer zijn vader staat en die hebben we inderdaad later in een ander dorpje gezien, echt bizar. Ik bedoel je zit niet elke dag met de zoon van Wouter Bos op een boot! De boottrip was echt heerlijk, ik wil alleen niet weten wat er allemaal te zien is in en in de omgeving van de rio dolce, vast heel veel. Wat wij dus allemaal gemist hebben, want wij hebben niks anders dan op en rond de boot gehangen. Haha Maar dat was het zeker waard. Om 7 uur savonds waren we echt gaar ze hebben ons keurig afgezet bij onze eindebestemming en daar kregen we een rondleiding van een of andere Bob Marley op een sportbike die ons wel even ging vertellen waar we wel en niet moesten overnachten. Hij bracht ons naar een hotel waar we een nacht hebben geslapen. Deniz en Caroline hadden een supergrote spin in hun kamer, die terwijl Carolina aan het douchen was over haar arm liep. Whaaaa. Dat is misschien nog wel erger dan de salamander die ik vorige week in mijn slaapkamer vond. Of naja.. ik denk het eigenlijk niet. Daarna hebben we even rondgelopen daar, het is er net een soort van klein Afrika de mensen zijn er in plaats van de mensen in het overige Guatemala, zwart! en een stuk groter. Wel weer es leuk om naar te kijken voor de afwisseling. We hebben er bij een restaurantje gegeten, Deniz voelde zich erg beroerd, waarschijnlijk teveel zon??? Dus zij ging naar huis. In het dorpje was het heftig weer, veel onweer, keiharde knallen, verlichting dat aan en uitging, teveel regen.. Maargoed we zaten zo ongeveer droog. Het meisje uit Spanje, ik kwam er trouwens achter dat ze 33 was dus naja meisje.. maar ze ziet er nog jong uit en komt uit Barcelona!! Deniz en ik zien het al helemaal zitten dat we alvast een veblijf hebben in Barcelona als we daarheen willen! haha Om 12 uur waren we nog gaarder dan om 7 uur savonds dus zijn we naar het hotel gegaan. De volgende dag moesten we met de boot, ditkeer een normale boot voor ieder ander, naar een dorpje waarvandaan bussen vertrokken naar Guatemala city. Carolina was om half 7 al weggegaan want zij reisde door naar een dorp heel ver weg. Ze komt over 2 weken nog een keer terug naar Antigua. Ik kwam bij de opstapplaats een jongen tegen die in hetzelfde gezin zat als mij, hij had drie weken gereisd en nu kwam ik hem hier tegen! Hm best raar, maar er gebeuren tot slot van rekening wel meer rare dingen hier dus ik kijk nergens meer van op! haha. We waren het er trouwens met zn drienen heel erg over eens om een supergoede bus terug te nemen naar Guatemala city. En die hebben we zeer zeker kunnen vinden!!! Woow echt zon vette vette bus. We hadden beenruimte als een gek, je stoel kon gewoon helemaal naar achter zonder dat je last heb van je voorbuur die hetzelfde doet met zijn stoel, het was lekker koel, en geen dier te vinden in de hele bus!!! En dat voor 1,50 meer,hadden we dat maar eerder geweten... We kwamen om 6 uur savonds aan en hebben meteen een restaurantje opgezocht, een typisch Guatelmatheeks restaurantje, echt heel erg mooi. Ik kan er alleen niet met een erg positief gevoel meer aan terugdenken, ik heb daar met mn domme hoofd namelijk een salade genomen wat sterk word afgeraden voor toeristen omdat de salade word schoongemaakt met normaal kraanwater. Ik had de volgende dag echt buikkrampen niet normaal. Ik denk althans dat het door de salade komt, het zou ook misschien door verkeerde combinaties van leven komen van de zaterdag, want Deniz voelt zich ook beroerd en de twee jongens van de boot zijn ook hartstikke ziek! Ik voel me nu al wel iets beter, maar nog steeds niet helemaal normaal. De lessen spaans zijn erg zwaar nu ik me niet helemaal honderd voel, normaal gesproken moet ik al erg mijn best doen er met mn hoofd een beetje goed bij te blijven want t is soms zo slaapverwekkend... Ik ga stoppen want ik zie dat ik al teveel geschreven heb! Besos!!!